Huobi geeft klanten toegang tot BTC-optiehandel

Huobi Futures – een crypto-derivatenmarkt van Huobi Group – onthult nieuwe bitcoin-optiehandel, die vandaag op 1 september live gaat.

Huobi opent BTC-optiehandel voor bedrijven

Huobi is in 2020 op de been in een tijd waarin de meeste bedrijven waarschijnlijk te lijden hebben onder de groeiende coronaviruspandemie en zich in de schulden steken. Eerder dit jaar bracht het bedrijf een programma uit dat bekend staat als Huobi Futures‘ Perpetual Swaps als een middel om handelaren een grotere kans te geven om hun rijkdom af te dekken in deze tijd van harde economische strijd.

Het virus heeft veel financiële overtuigingen van mensen in twijfel getrokken. Activa zoals de Amerikaanse dollar, bijvoorbeeld, en andere vormen van fiat, beginnen uiteindelijk toe te geven aan de toenemende inflatie en andere moeilijke monetaire omstandigheden die de wereldeconomie teisteren. Als gevolg daarvan kijken veel mensen nu naar zaken als goud, bitcoin en soortgelijke activa om ervoor te zorgen dat ze veilig en stabiel blijven.

Bitcoin heeft zich verplaatst naar het rijk van de „veilige haven“, terwijl goud daar al een tijdje ligt. Het punt is dat veel individuele handelaren op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun vermogen voor hen te laten werken – zelfs als er een verzwakkende economie in het spel is.

Ciara Sun – vicepresident van het wereldwijde bedrijfsleven bij Huobi Group – legde dit uit in een verklaring:

Terwijl beleggers zich schrap zetten voor langdurige economische onzekerheid op de wereldwijde financiële markten, zorgt de instroom van institutioneel kapitaal en andere vormen van ’slim geld‘ in digitale activa zoals bitcoin voor een sterke stijging van de vraag naar meer diverse handelsproducten. Ons nieuwe optieproduct werd gelanceerd als reactie op de marktvraag en deze economische nieuwe realiteit. Met deze laatste toevoeging aan ons groeiende assortiment van afgeleide producten zoals Perpetual Swaps en Futures, geven we gebruikers een robuuste set van tools om meer geavanceerde handelsstrategieën uit te voeren.

Het nieuwe bitcoin-optieproduct dat Huobi aanbiedt, geeft mensen het recht – maar niet de verplichting – om bitcoin-eenheden te kopen of te verkopen tegen overeengekomen prijzen. Deze prijzen worden meestal op of voor een bepaalde datum gehaald. De prijzen en data in kwestie worden meestal vooraf geselecteerd door de verkoper en de koper. In veel opzichten is het een regeling die beide partijen dient in die zin dat meestal de koper toegang kan krijgen tot bitcoin tegen een lagere prijs, terwijl de verkoper de vinger kan leggen op andere crypto- of contante betalingen.

De BTC-opties zijn meestal genoteerd in Tether (USDT). Bovendien zijn ze beschikbaar in driemaandelijkse, wekelijkse of tweewekelijkse vensters voor handelaren die verschillende keuzes willen verkennen.

Een beetje gemak bij het handelsproces

De zon wordt verder genoemd:

Financiële instrumenten zoals opties staan niet garant voor winst, maar ze bieden handelaren wel meer flexibiliteit en meer mogelijkheden. Nog belangrijker is dat we gebruikers toegang geven tot een optieproduct dat wordt ondersteund door de veiligheid en betrouwbaarheid die ze zijn gaan verwachten van een wereldwijde beurs als Huobi.