Gegevens toont een consistente DeFi-negatieve correlatie met Bitcoin

DeFi toont een negatieve correlatie met de Bitcoin-gegevens van Science Markets mede-oprichter Bitdealer.

Disclaimer: De hier geuite mening is geen beleggingsadvies, maar wordt alleen ter informatie gegeven. Het geeft niet noodzakelijkerwijs de mening van de V.S. weer. Elke investering en alle handel brengt risico’s met zich mee, dus u moet altijd uw eigen onderzoek uitvoeren voordat u beslissingen neemt. Wij raden niet aan om geld te investeren dat u zich niet kunt veroorloven om te verliezen.

Inhoud

  • De grote dreiging is Bitcoin Rallying
  • Jaarn.financiën toont voortdurend zwakte

De prijs van Bitcoin (BTC) ligt op 13.800 dollar, maar de gedecentraliseerde financiële markt (DeFi) heeft moeite om zich te herstellen. Uit gegevens blijkt dat een continue BTC-rally de afgelopen 45 dagen niet ten goede is gekomen aan de DeFi-munten.

De pseudonieme mede-oprichter van Markets Science die bekend staat als „Bitdealer“ zei:

„Correlaties tussen $BTC, $ETH en DeFi: interessant om te zien hoe consistent de negatieve correlatie tussen BTC en DeFi is. De gegevens zijn afkomstig van de afgelopen 45 dagen, sinds de lancering van UNI.

De correlatie tussen DeFi-munten en Bitcoin

Uit de gegevens blijkt dat de rally van Bitcoin niet alleen de DeFi-munten niet heeft doen stijgen, maar ze ook heeft laten vallen.

De grote dreiging is Bitcoin Rallying

De bedreiging voor de DeFi-markt op korte termijn is de niet aflatende dynamiek van Bitcoin. Op basis van de gegevens van de afgelopen 45 dagen zou DeFi kunnen blijven worstelen als BTC snel rally’s rijdt.

Volgens de onderzoekers van Santiment zijn er tekenen dat de Bitcoin-rally zou kunnen doorgaan. Ze wezen op het afnemende aanbod van Tether, wat typisch wijst op een instroom van kapitaal aan de zijlijn van de Bitcoin-markt. Ze schreven:

„Nu #Bitcoin is geëxplodeerd tot een piek van meer dan $14.000 vandaag, kunnen we zien hoe het $USDT-aanbod (en zelfs #Tether’s subtiele prijsschommelingen) in de loop van oktober is veranderd. #Tether’s aanbod op de beurzen is deze maand met -2,2% gekrompen omdat de $BTC is gestegen.“

Bovenop de continue instroom van stabiele munten in de Bitcoin-markt, zorgt een lus van negatieve futures voor een stijging van BTC.
Tetherbevoorrading op de beurzen

De Bitcoin Futures Exchange maakt gebruik van een mechanisme dat financiering heet om evenwicht in de markt te vinden. Wanneer de meerderheid van de handelaren in de markt naar BTC verlangt of deze koopt, wordt de financieringsgraad positief. Omgekeerd, wanneer de meeste handelaren short gaan of BTC verkopen, wordt de financieringsgraad negatief.

Gedurende de hele week was de financieringsgraad van de belangrijkste beurzen, inclusief Binance Futures, negatief. Dat betekent dat de prijs van Bitcoin stijgt, maar dat de verkoopdruk tegelijkertijd toeneemt.

Deze trend laat twee dingen zien. Ten eerste laat het zien dat de vraag van kopers de verhoogde verkoopdruk compenseert. Ten tweede, als verkopers in de knel komen, zorgt het ervoor dat BTC toeneemt.

De term ’squeeze‘ verwijst naar het moment dat shorters hun posities op de markt moeten kopen als BTC stijgt. Dat veroorzaakt een lus van verkopers die BTC moeten kopen, waardoor de totale vraag van de koper toeneemt.
Jaarn.financiën toont voortdurend zwakte

Een van de meest invloedrijke cryptokringen op de DeFi-markt is ongetwijfeld Yearn.finance (YFI). Op zijn hoogtepunt overtrof het een waardering van 1 miljard dollar en werd het al snel het grootste DeFi-muntstuk.

YFI leek zich te herstellen, maar in de laatste 24 uur daalde het met 7%. Het risico bestaat dat het terugvalt tot onder de $10.000, wat een aanzienlijke daling zou zijn sinds de piek boven de $43.000.