Bitcoin stijgt nu dichter bij $ 42.000 en verslaat zijn eigen eerdere records

Ondanks de winsten en de voortdurende stijging van de prijs van Bitcoin, verwachten veel critici een mogelijke uitbarsting van deze „zeepbel“.

Bitcoin (BTC) is investeerders blijven verrassen, aangezien het voorbij de prijs van $ 41.000 is gestegen, een nieuw record aller tijden en het verslaan van zijn eigen eerdere records

Volgens voor CoinMarketCap, is één bitcoin nu maar liefst $ 41.934 waard op het moment van schrijven en vertegenwoordigt een winst van meer dan 8,7% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin blijft zowel zijn houders als nieuwe investeerders in verrukking brengen, aangezien de voor de hand liggende prijsstijgingen synoniem zijn met winst, vooral voor degenen die eerder een positie met de munt hebben ingenomen. De rally in 2020 werd voornamelijk toegeschreven aan topinstellingen over de hele wereld die de munt opkopen, terwijl de huidige aanhoudende rally wordt toegeschreven aan een sterke stijging van de opkoop door particuliere beleggers die vrezen deze huidige bullrun te missen.

Ondanks de winsten en de voortdurende stijging van de prijs van Bitcoin, verwachten veel critici een mogelijke uitbarsting van de groei die ze als een bubbel bestempelen. Het anticiperen op een prijscorrectie heeft de nieuwe investeerders echter niet afgeschrikt, noch heeft de oude investeerders ertoe aangezet hun opgebouwde winsten te verkopen, een beweging die de profetieën van deze critici kan versnellen.

Impact van particuliere beleggers op Bitcoin-prijs push naar nieuwe records

Ongetwijfeld bevindt het grootste deel van de BTC in omloop zich momenteel in de schatkist van minder dan 5% van de investeerders die een positie in Bitcoin hebben ingenomen. Terwijl een meerderheid van de 5% institutionele gebruikers en de zeer vermogende individuele investeerders omvat, blijkt uit gegevens van retailgerichte cryptocurrency-uitwisselingen dat retailbeleggers hebben geholpen om de Bitcoin-prijs aanzienlijk boven de $ 41.000-benchmark te duwen.

De Revolut app meldde dat het de afgelopen 30 dagen ongeveer 300.000 nieuwe cryptocurrency-klanten heeft geregistreerd, omdat bitcoin nieuwe en hogere prijsniveaus testte en eToro merkte op dat het op 4 januari 61% meer unieke bitcoin-houders had dan een jaar eerder, en 49% meer unieke houders van ether, een andere virtuele valuta volgens naar een rapport van CNBC.

Nu de markt overvol lijkt, denken analisten dat zelfs als er op dit moment een prijscorrectie is, de algemene trend van bitcoin bullish is.

„Er zal volatiliteit zijn, wat natuurlijk is na de winsten die we hebben gezien, maar de langetermijntrend is duidelijk“, aldus Simon Peters, marktanalist bij eToro, vertelde CNBC. „Crypto beweegt zich in de mainstream en steeds meer investeerders voegen exposure toe.“

Maar in afwachting van wanneer deze volatiliteit de Bitcoin-prijs onder de huidige ondersteuning van $ 41.000 zal drukken, anticipeert de crypto-bol hoe hoog deze bull-run zal gaan.